måndag, januari 15, 2018

Succés

Jag provkörde min yoghurt maskin Yalacta från 50-talet igår!
Det skulle vara lite meckigt trodde jag, ta ut yoghurten, värma porslinsburkarna i ugnen, värma mjölken, vänta tills den är 57°C,vispa i yoghurten, hälla upp i burkar, sätta på locket och vänta 12 timmar...

OK det är en del att göra men vad roligt! Jag började lite sent så de skulle vara färdiga vid midnatt.

Under tiden åkte vi till Aurélien och Karine och åt Galette des Rois och drack cider.
Det blev ingen fève för mig i år heller. Men jag lyckades ge alla barnen varsin fève, det är ju det viktigaste!

Jag gick och la mig ganska tidigt så jag bad Matthias väcka mig vid midnatt så jag kunde kolla mina yoghurtar och sätta in dem i kylskåpet!
Hurra de såg jättefina ut! Man kan äta dem efter 3 timmar i kylen men vem vill käka yoghurt klockan tre på natten?

Ikväll efter kvällsmaten tog vi fram en för att smaka och när Matthias inte dränker en yoghurt i socker är den god.
Jag smakade och den var faktiskt jättegod! Hurra, nu när jag vet hur det funkar ska jag experimentera lite nästa gång. Vanilj kanske, kokos? Kastanjkräm...

Idag fortsatte tågen att krångla, men imorgon jobbar jag hemma så då behöver jag inte bry mig om tågen. Dessutom ska det bli skitväder så det ska bli skönt att inte behöva gå utanför dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar